Subota 12.02.2011.
21:08

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Kfor štiti samo četiri manastira

 
Pećka patrijaršija - jedan od manastira pod zaštitom Kfora
 

On je dodao da će se sa posebnom pažnjom raditi na daljem prenosu nadležnosti na Kosovsku policijsku službu kada su u pitanju manastiri na Kosovu, napomenuvši da je uveren da lokalna policija ima neophodne kapacitete da izvrši zadatak.

Biler je ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu mnogo bolja nego što postoji percepcija u javnosti i medijima u Evropi.

Govoreći o najavljenom smanjenju broja vojnika, Biler je istakao da Kfor neće imati borbene grupe koje će imati određene zone odgovornosti, ali da će pod svojom komandom imati dve borbene grupe koje mogu biti raspoređene bilo gde na Kosovu.

"Takođe ćemo imati rezervne snage u Prištini koje će sačinjavati italijanski karabinjeri i portugalski padobranci", rekao je nemački general.

Njegovo viđenje je da kompletno povlačenje Kfora sa Kosova nije pitanje za diskusiju i da će takva odluka biti politička - na najvišim političkim nivoima. Napomenuo je da je njegov zadatak da do 1.marta smanji broj vojnika na 5000. On smatra da će onda ta struktura ostati jedan duži period.

Ponovio je da je zadatak Kfora da obezbedi sigurno i stabilno okruženje i pruži podršku KPS i Euleksu, jer kako je rekao "Kforov mandat proističe iz Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i ništa drugo nije zadatak Kfora".

2024 © - Vesti online