Subota 12.02.2011.
12:50
V. Tasić - Vesti

Boli me sve što se dešava u Srbiji

Prestroga prema sebi i drugima: Snežana Đurišić

- Nekada su negativne pojave na estradi bile sporadične, a ispade su pravili samo pojedinci. Moje mišljenje je publika poštovala.

Sada ima neuporedivo više onih koji zaslužuju da se "opletu". Ipak, neke od njih narod voli.

S obzirom da živim od naroda, kao i svi mi, neću da mu se zameram. Izbegavam da pričam o drugima.

Kada ipak dođem u situaciju da o nekome nešto javno kažem, biram reči, govorim uvijeno i klonim se neprilika. Jednostavno, ne trebaju mi - iskrena je Snežana Đurišić.


  Šta bi sa estradnom školom u kojoj je trebalo da držite časove?
- Pre više od godinu dana Saša Popović je nagovestio nešto o Grandovoj estradnoj školi, ali od tada to nismo pominjali. Mislim da nisam dobar pedagog. Prestroga sam i nisam sigurna da bih umela na pravi način da prenesem drugima ono što znam.

Ne snima albume


- Odlučila sam da više ne snimam albume već samo singlove. Jednostavno, za albumima više nema potrebe, jer se obično promovišu po dve-tri pesme, a ostale ostanu da čame u zapećku. Singlovi su jeftiniji u svakom smislu, a i korisniji.

 

U Grandu treba da uradim kompilaciju pesama. Hitova imam, hvala Bogu, za ove tri i po decenije karijere i treba ljude podsetiti na neke stare, dobre pesme.

Od čega ste nedavno pobegli na skijanje u Italiju?
- Od svega. Morala sam, činilo mi se da ću potpuno potonuti. Toliko me je opterećivalo i bolelo sve što se dešava u državi, društvu, na estradi...

Od mnogih stvari sam prosto zanemela. Na svakom koraku, mnoštvo tužnih i šokantnih vesti. Ja jesam prekaljena, ali vesti koje smo svi čuli u poslednje vreme su toliko frapantne da ostajem bez teksta.

Na estradi, kao i u kompletnom društvu, mnoge karte su se otvorile i postalo je strašno mučno i tužno.

Mislite na trovanja, otmice, bekstva...?
- Na sve ono što nam se dešava. Ne mogu o tome ni da pričam.

Pratite li Dvor?
- Od kada je taj rijaliti počeo, stalno putujem pa nisam u prilici da gledam redovno. Čak i kada malo pogledam nađem se u čudu, jer nemam pojma o čemu se tu radi, ko su svi ti ljudi. Za mnoge od njih nisam čula. Gledala sam sve tri Farme i nije mi jasno zašto se misli da su zanimljive samo svađe.

Da li se slažete sa tvrdnjom da mnogi pevači u rijalitijima brukaju profesiju?
- To je tačno, ali ne treba zaboraviti ni one koji su profesiji i sebi osvetlali obraz.

Nažalost, najmanje je ljudi poput Ace Ilića, čije ponašanje je podiglo ugled branši. Brukaju oni sami sebe, pre svih, a pojedinci su tako zapečatili karijere. Ali, nisam ni pakosna, ni zla, pa da se radujem nečijem krahu i neuspehu. Ne slažem se sa tim da publika o nama treba sve da zna. Svi mi imamo minus faze, ali ne moraju baš svi da ih vide.
 

Deca neće na estradu


- Moja ćerka i moj sin su izuzetno muzikalni, ali nikada nisu hteli da pevaju. Žao mi zbog toga, ali su uvek bili svesni toga da bi bili u senci roditelja. Prežalila sam to. Podarili su mi divne unučiće. Imam Teodoru i Miloša, koji imaju po pet i po godina i trgodišnjeg Luku. Moja snajka je ponovo trudna pa jedva čekam da postanem baba i po četvrti put.

2024 © - Vesti online