Petak 11.02.2011.
23:27
Vestionline

Troicki u polufinalu Roterdama

Troicki pokazao da je u boljoj formi od Čilića
 

Hrvatski teniser bolje je ušao u meč i u prvom setu brzo je poveo sa 3:1. Međutim, Viktor se “probudio“ u nastavku i preokrenuo rezultat, tako da smo ušli u neizvesnu završnicu u kojoj je, ispostavilo se, više koncentracije imao naš teniser. Troicki je u 11. gemu, pri rezultatu 5:5, sačuvao prednost svog servisa, a onda je napravio brejk iskoristivši prvu set loptu i dobio ovaj deo igre sa 7:5.


Viktor je prvi imao priliku da napravi brejk u drugom setu - u šestom gemu Srbin je, pri vođstvu od 3:2, na servis Čilića imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi... Međutim, već u narednom gemu u kojem je Čilić servirao naš teniser je napravio brejk i poveo sa 5:3, što je značilo da će u nastavku igre servirati za polufinale turnira u Roterdamu.

Posle sat i 24 minuta od početka duela Viktor je u devetom gemu stigao do dve vezane meč lopte (40:15), ali je Čilić osvojio čak tri poena zaredom i stigao nadomak preokreta, došavši do prve brejk lopte u drugom setu! Ipak, Viktor je potom dodao gas, izjednačio i preokrenuo rezultat za konačnih 6:3 i pobedu u četvrtfinalnom meču.

2024 © - Vesti online