Subota 12.02.2011.
08:00
Vestinoline

Lepote planine Rudnik

Vulkanska lepota, planina Rudnik
 

A da lepota Rudnika nije novotarija današnjeg vremena govore i istorijski podaci o tome ko je sve živeo, a mnogi i stolovali na Rudniku - Iliri, Kelti, Rimljani, srednjovekovni srpski despoti i velmože. Neki je smatraju jednom od najlepših srpskih planina koja je 1922. godine proglašena vazdušnom banjom.

Od tada, zapravo, traje upinjanje Rudničana da Rudnik postane važno mesto na turističkoj karti Srbije. Ono što je započeto u drugoj deceniji prošlog veka traje i danas, a porodica Aleksandra Nedeljkovića, vlasnika hotela "Neda Zamid" nesumnjivo je dala veliki doprinos u razvoju turizma na Rudniku.

" Hotel je pre deset godina otvorio moj otac Dragan i ne znam šta bi bilo sa ovim mestom da po povratku iz inostranstva nije bio uporan u nemeri da ovde razvija turizam. Godišnje ostvarimo oko 40.000 noćenja, a hotel je centar gotovo svih turističkih događanja na planini. Ranije smo poslove hotela vezivali za đački turizam, ali vremenom se situacija promenila pa nam sada na odmor dolaze poznate ličnosti iz javnog života, a sve je više onih koji ovde dolaze porodično. Istina, turizam na Rudniku razvijamo sami, za razliku od drugih, bez pomoći opštine i države, ali siguran sam da će jednom Rudnik imati ono mesto koje mu i pripada", nada se Nedeljković.

2024 © - Vesti online