Četvrtak 10.02.2011.
23:41
Beta

Dinkić: Odlučuje Tadić, a ne Cvetković

Boris Tadić i Mlađan Dinkić
 

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao? To svi znamo i šta ima da se, što bi narodski rekli, foliramo oko toga", rekao je Dinkić na niškoj televiziji TV5.


Dinkić je rekao da "pokušava da razgovara" sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, kao i da mu je ukazao da "ne treba slikati stvari belo, ako su crne". Dinkić je dodao i da su odnosi unutar vladajuće koalicije uzdrmani, kao i da je Tadiću rekao da stvari treba popraviti.


Dinkić je rekao da njegove kolege iz Vlade ne znaju da reše probleme štrajkova u Srbiji, ali da više ne želi da im govori kako to da urade.


"Kad sam pričao kako da reše neke stvari koje nisu u mojoj nadležnost napadali su me u javnosti da se mešam u tuđ posao. Moji partneri umesto da stave najbolje ljude u prve redove stavljaju poltrone, stavljaju nesposobne ljude i zato idemo sporo i onda vi morate da radite tuđ posao, a onda su ljubomorni", rekao je on.


Dinkić je kazao i da je ministar poljoprivrede Saša Dragin trebalo da bude smenjen već kod prve nestašice, kakva je bila nestašica mleka.

2024 © - Vesti online