Četvrtak 10.02.2011.
16:31
Vestionline

Kalemegdan čuva istoriju zaljubljenih

Kalemegdan e uskoro dobiti svoj spomenar
 

Iz JKP "Beogradske tvrđave" pozivaju sve zaljubljene da dođu i upisom u spomenar saopšte svoja osećanja voljenoj osobi, koja će ostati trajno zabeležena u zidinama tvrđave, saopštila je Gradska uprava.


O zapisu koji je ostavljen obaveštava se, putem razglednice, osoba kojoj je poruka namenjena. Princip je jednostavan - paralelno sa upisivanjem poruke u spomenar, popunjavaju se i dve kartice, pri čemu jedna ostaje u kartoteci, a druga se šalje osobi kojoj je poruka namenjena, sa informacijom i pozivom da dodje u Galeriju Beogradske tvrđave i otvori spomenar na naznačenoj strani.


Spomenar Beogradske tvrđave popunjavaće se tokom čitave godine, a cilj mu je da kreativno podstakne svakog posetioca, ali i da se na jedan originalan način dopuni turistička ponuda Beograda.


Svi zapisi koji će biti čuvani u "knjizi uspomena" među zidinama tvrđave učiniće ovaj spomenar zanimljivim svedočanstvom jednog vremena i epohe.


Čast da se prvi upiše u beogradski spomenar imaće naš poznati dečji književnik Ljubivoje Ršumović, a čitav projekat je proistekao iz saradnje preduzeća "Beogradska Tvrđava" i organizacije "Zdravo, živo", navedeno je u saopštenju.

2024 © - Vesti online