Četvrtak 10.02.2011.
15:07
Vestionline

Lotus Reno se odlučio za Hajdfelda

Hajdfeld je iskusan vozač

Čelnici francuskog tima odlučili su da 33-godišnji Nemac zameni povređenog Poljaka Roberta Kubicu. Hajdfeld će tokom narednih dana testirati novi bolid Lotus Renoa na stazi u Herezu, a zbog iskustva dobio je prednost u odnosu na Brazilca Bruna Senu i zemljaka Nika Hilkenberga.

Hajdfeld je u F1 od 2000. godine, a nastupio je na ukupno 174 trke. On je vozio za ekipe Zaubera, Džordana, Vilijamsa i BMW Zaubera. Čelnici Lotus Renoa trebalo bi do kraja nedelje da i zvanično potpišu ugovor s nemačkim vozačem, koji će se u francuskom timu priključiti Rusu Vitaliju Petrovu.

Kubica izašao sa intenzivne nege, sutra nova operacija

 

Povređeni poljski automobilista Robert Kubica izašao je danas sa odeljenja intenzivne nege, a sutra će mu biti operisani noga i rame u bolnici Santa Korona blizu Đenove.

 

"Kubica se dobro oseća. Sutra ga čekaju dve operacije, a treća i poslednja je predviđena za sledeću nedelju", rekao je italijanskim medijima Đorđo Barabino lekar u bolnici u Santa Korona.

 

Kubica ima 26 godina, a od prošle sezone vozi za ekipu Renoa. U Formuli 1 debitovao je 2006. u ekipi Vilijams. Njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri je pobeda u trci za Veliku nagradu Kanade pre tri godine.

Početak nove sezone u šampionatu F1 zakazan je za 13. mart trkom za VN Bahreina.

2024 © - Vesti online