Četvrtak 10.02.2011.
16:14
Beta

I Čeda za nove izbore

Da li novi izbori podrazumevaju suštinske promene: Čedomir Jovanović
 

"Izbore ne doživljavam kao rešenje našeg problema ako je suština da se formira neka druga koalicija, ali mislim da su izbori svakako rešenje za bezidejnost koja postoji u vladi. Izlaz je jasan plan o kojem će se dobiti odgovor na izborima. Očekujem da će ljudi konačno početi da razmišljaju glavom, a ne stomakom", kazao je Jovanović na Radio-televiziji B92.


On je naveo da vidi "politički bezobrazluk" u ambicijama predsednika G17 plus Mlađana Dinkića za preokret u vladi, koja je, kako je ocenio, generator krize u zemlji.


"I vlada i Srpska napredna stranka su generatori krize u društvu. Istina je da je od te vlade samo besmisleniji deo opozicije koju čini (predsednik SNS-a Tomislav) Nikolić. Šta je loše u vladi u kojoj Dinkić traži preokret? Pa, Dinkić je loš. To što on radi, najobičnije je političko foliranje", kazao je Jovanović.


Prema njegovim rečima, rešenje je jasan plan za izlaz iz problema u društvu. "Mi smo rekli šta hoćemo da radimo - da privatizujemo javne preduzeća, redefinišemo politiku o Kosovu, promenimo politiku prema regionu. Mislim da i Demokratska stranka (DS) mora da kaže pre izbora sta želi", ocenio je predsednik LDP-a.


On je ocenio da se treba baviti pitanjem kako motivisati ljude da se vrate u politiku, jer na političkoj sceni, kako je kazao, nema nevinih, nema nikog ko ne nosi hipoteku za nešto što je već uradio.


Jovanović je rekao i da je za LDP normalna koalicija sa DS-om i da je velika razlika između LDP i SNS to što LDP ne mora da bude na vlasti.


"Grešku (predsednika Srbije i DS-a Borisa) Tadića vidim u tome što pristaje da bude sve, i ministar i premijer i predsednik... Mislim da je on dužan da se obrati građanima ove zemlje, jer mi kao društvo imamo pravo da znamo šta će s nama biti sutra", naveo je Jovanović.
 

2024 © - Vesti online