Četvrtak 10.02.2011.
05:47
Tanjug

Ljajić: Jeftina retorika opozicije

Rasim Ljajić: Nije vreme za izbore
 


Gostujući na RTS-u, Ljajić je rekao da je vreme za širi društveni konsenzus i dogovor sa opozicijom, da takav model bude osnovna vrednost u daljem političkom životu, kako se on ne bi svodio na to ko će pobediti, a ko izgubiti na izborima.
 

Ministar smatra da treba otvoriti dijalog sa opozicijom oko ključnih tema za Srbiju, poput izmene Ustava, pitanja Kosova, Evropske unije, i naglasio da nije siguran da bi prevremenim izborima Srbija bilo šta dobila.

Nerealna autonomija Sandžaka


Govoreći o stanju u Sandžaku, Ljajić je kazao da je ideja o njegovoj autonomiji nerealna i da u predstojeće izbore za Bošnjački nacionalani savet treba ući "hladne glave".

On je ocenio da opozicija koristi ekonomsku situaciju u zemlji za "jeftinu populističku retoriku", pri čemu nisu ponudili nijedno rešenje, ideju ili program za izlazak iz krize.
 

Ljajić smatra da je ovoj zemlji najpotrebnija stabilna vlada, koja će se suočiti sa teškim i bolnim reformama i biti istrajna u svojim prioritetima, primetivši da su proteklih 10 godina propuštene mnoge šanse i da je učinjen nedovoljan pomak.
 

Komentarišući odnose unutar vladajuće koalicije, Ljajić je rekao da je veliki uspeh što je tako heterogena vlada uspela u najtežoj krizi da opstane tri godine, ali da će sporadičnih nesporazuma verovatno i dalje biti.

On ne misli da to može ozbiljnije da ugrozi vladu, istakavši da bi pad vlade u ovom trenutku bio loš za svaku stranku, ali i zemlju u celini, pri čemu ne očekuje ni opsežniju rekonstrukciju vlade.

2024 © - Vesti online