Četvrtak 10.02.2011.
04:08
Net.hr

Izvinite, da li mogu da Vas opljačkam?

Da li je ovo najljubaznija pljačka na svetu?
 


 U ovoj pljački, koja se odigrala pre četiri dana u Sijetlu, našla su se dva pristojna i pribrana gospodina. Svaki od njih je igrao svoju ulogu, jedan je pljačkaš, drugi je trgovac.

No, izgleda da su u nekim trenucima upravo ljudskost i zdravi razum ono što običnu situaciju može pretvoriti u neobičnu. Tako je u ovom slučaju 65-godišnji pljačkaš lepo zamolio trgovca Džona Henrija da isprazni blagajnu. Pritom je izvadio pištolj, međutim nije ga uperio u trgovca, niti ga je pokušao uplašiti.

Gospodin Henri ga je upitao je li siguran da to želi da uradi, a pljačkaš je rekao da jeste i objasnio mu da ima decu koju treba prehraniti i račune koje treba platiti.

Trgovac ga je još jednom pokušao uveriti da odustane od pljačke, no pljačkaš mu se izvinio i rekao da to jednostavno ne može priuštiti.

Trgovac je izjavio žaljenje za njegovu situaciju i predao mu oko 300 dolara koji su se nalazili u blagajni, na čemu mu je pljačkaš zahvalio i obećao da će mu vratiti novac, ako ikada bude u prilici.

Rastali su se uz dobre želje i pozdrav 'neka te Bog čuva'. No, izgleda da se želje nisu ispunile svim uključenim strankama jer je pljačkaš u međuvremenu uhapšen.

2024 © - Vesti online