Sreda 09.02.2011.
12:06 >> 12:45h
Vestionline

Fed Kup: Srpkinje gostuju Slovakinjama

Srpske teniserke igraju protiv Slovakinja za ulazak u elitu Fed Kupa

Slovačka će biti domaćin, a mečevi baraža biće odigrani 16. i 17. aprila ove godine.

U preostala tri meča baraža za plasman u Svetsku grupu A FED kupa igraće SAD - Nemačka, Španija - Francuska i Australija - Ukrajina.

Srbija je prošlog vikenda pobedila Kanadu rezultatom 3:2 u meču prvog kola Svetske grupe B FED kupa, dok je Slovačka poražena od Češke sa 3:2 u meču prvog kola Svetske grupe A ovog takmičenja.

Za Slovačku su tada igrali Danijela Hantuhova (koja je 32. na WTA listi), Dominika Cibulkova (27), Magdalena Ribarikova (101) i Jana Cepelova (483).

Srbija je prošle godine u prvom kolu Svetske grupe A FED kupa u Beogradu poražena od Slovačke rezultatom 3:2. Srbija i Slovačka igrale su i 2007. u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi B FED kupa. Taj duel je odigran u Košicama, a pobedila je Slovačka sa 4:1.

Vraneš računa na Anu i Jelenu

 

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je da očekuje da Jelena Janković i Ana Ivanović budu u nacionalnom timu za meč protiv Slovačke u baražu za popunu Svetske grupe A Federejšn kupa.

 

"Izgleda da sam prizvao Slovačku posle trijumfa nad Kanadom u Novom Sadu. Dva puta smo igrali sa njima u poslednje dve godine, prošli meč i izgubili. Slovakinje će naknadno javiti u kom gradu ćemo igrati i na kojoj podlozi. Nama ostaje da se dobro spremimo za ovaj duel", naveo je Vraneš.

 

Srbija i Slovalka igrali su i 2007. i 2010. godine, a oba puta je slavila Slovačka.

 

"Nadam se da će sve igračice biti zdrave i da je došlo vreme da im se revanširamo. Toliko znamo o njima da nam ne trebaju dodatne informacije. Iskreno se nadam da će i Ana i Jelena biti sa nama u reprezentaciji. Sa njima je mnogo lakše i uopšte ne treba pričati o tome koliko bi značilo da bar jedna od njih zaigra, ako neko bude bio sprečen da nastupi", istakao je selektor Srbije.

2024 © - Vesti online