Sreda 09.02.2011.
13:24
Vestionline

Kosmet: Tači i Pacoli hoće zajedno da vladaju četiri godine

Tači i Pacoli žele da podele vlast

Izvori lista iz DPK i ANK su izjavili da su se Tači i Pacoli sastali u utorak uveče na radnoj večeri i dogovorili se da zajednički vladaju u naredne četiri godine. Naredne nedelje se očekuje da predstavnici dve partije detaljnije definišu resore koje im pripadaju.


Isti izvori, međutim, nisu potvrdili da li se Tači složio sa ranijim stavom ANK da Pacoliju pripadne mesto predsednika Kosmeta.


"Ja ne znam ništa o takvom sporazumu", rekao je jedan od potpredsednika DPK-a, koji je ranije potvrdio susret između Tačija i Pacolija. "Na osnovu političke moći, svako će dobiti svoje obaveze", rekao je sagovornik lista.


S druge strane, u sedistu ANK pričali su drugačije. "Ispunjen je uslov za ulazak u koaliciju sa DPK. Predsednik Pacoli će upravljati zemljom sve do trenutka kada se stvore okolnosti da predsednika države bira narod’", rekao je jedan od potpredsednika ANK.


Ako DPK odluči da vladu formira samo sa ANK i sa partijama manjina, onda će razlika u Skupštini biti vrlo mala između pozicije i opozicije. DPK, ANK i subjekti zajednica, zajedno će imati između 61 i 64 poslanička mesta, pošto se očekuje da između tri i šest poslanika manjinske zajednic, ne podrže vladu kojom upravlja Hašim Tači.

2024 © - Vesti online