Sreda 09.02.2011.
15:21
J. Arsenović - Vesti

Posle Broza slede "Naši"

Spremni da se okušaju u politici: SNP "Naši 1389"
 





Komunistička partija na čelu sa Josipom - Joškom Brozom, poslednja je politička organizacija upisana u Registar političkih stranaka Srbije. Zaključno sa partijom koju će predvoditi Titov unuk, u Srbiji je do sada registrovano 76 političkih stranka.

Taj spisak pokazuje tendenciju da bude sve duži. Srpski narodni pokret "Naši 1389" najavio je da će prerasti u političku stranku koja će izaći na iduće parlamentarne izbore, te da će uskoro krenuti u prikupljanje potpisa.
 

Kao svoj cilj ova organizacija navodi "teritorijalno proširenu, ekonomski bogatu, oružano i duhovno jaku Srbiju, koja je spremna da odgovori svim izazovima koje nameće moderno doba".
 

Portparol SNP "Naši 1389" Miša Vacić odbacuje mogućnost da bi zbog programa koji obuhvata teritorijalno proširenje Srbije, a koje nije moguće bez rata, njihov zahtev za registracijom mogao biti odbijen.
 

"U programu će biti jasno definisani ciljevi koji neće biti ratno huškački, već ćemo samo isticati prirodno i istorijsko pravo srpskog naroda nad teritorijama koje su naselili još od dolaska na Balkan. Izrazićemo naše pretendovanje na teritoriju Crne Gore, Republike Srpske, okupirane Republike Srpske krajine, Republike Makedonije", kaže za "Vesti" Vacić.
 

Program SNP "Naši 1389" zvanično će biti predstavljen na Sretenje, 15. februara u Orašcu, na dan kada je počeo Prvi srpski ustanak.
 

I dok uličnu borbu "Naši 1389" žele da prošire i kroz institucije, na srpskoj desnici sprema se još jedna akcija. Nevladina organizacija Dveri najavljuje ove nedelje objavljivanje načela nove srpske politike i novi narodni dogovor "Srbija pre svega".

Portparol Dveri Vladan Glišić kaže za "Vesti" da ne isključuju mogućnost da budu aktivni u političkom životu na sledećim izborima.
 

"Još uvek nećemo biti politička organizacija, u hodu ćemo se prestrojavati, u zavisnosti i od toga kako će biti prihvaćen novi program i narodni dogovor sa kojim ćemo izaći u javnost", kaže Glišić.

2024 © - Vesti online