Sreda 09.02.2011.
05:44
Večernje novosti

Dinkić: Promene ili poraz na izborima

Samo uz saradnju do efikasnije vlasti: Boris Tadić i Mlađan Dinkić
 


"Ako ništa ne promenimo, stranke vlasti će da dožive ubedljiv poraz! A vremena za čekanje više nema", rekao je Dinkić. Dinkić, koji je i ministar ekonomije i lider Ujedinjenih regiona Srbije, rekao je da "vođenje Vlade treba da bude mnogo ozbiljnije, a autoritet da se povrati".
 

"Nažalost, naša vlada je izgubila autoritet i toga sam potpuno svestan", istakao je Dinkić dodavši da su toga svesne i "mnoge kolege", partneri u vladi.
 

Dinkić je rekao da je o tome razgovarao predsednikom Srbije Borisom Tadićem, navodeći da je "uveren da će on imati snage da povuče prave poteze", i da će mu "pružiti podršku".
 

Na pitanje kakve kadrovske promene u Vladi predlaže, Dinkić je odgovorio da "te promene moraju da budu suštinske, ozbiljne, a ne kozmetičke i marketinške".
 

"U poslednjoj godini mandata moramo ojačati vođenje Vlade i preuzeti inicijativu, da bismo izašli pred građane sa rezultatima", rekao je Dinkić dodavši da veruje da će biti doneta "prava odluka".
 

Na pitanje da li će ove godine biti izbora, Dinkić je dogovorio da "to zavisi samo od vlasti", "pre svega od Tadića".
 

"Ako dođe do preokreta, izbori će biti u redovnom terminu iduće godine. Ako se ništa ne promeni, ne vidim kako se izbori mogu sprečiti", rekao je Dinkić.
 

On je kazao da su Ujedinjeni regioni Srbije spremni da samostalno izađu na izbore" i da je pitanje "velike koalicije" (DS i SNS) pre svega pitanje za DS.
 

"Moje je mišljenje da bi u toj 'velikoj koaliciji' veliki bio samo (Tomislav) Nikolić, a demokrate bi postale male. To ne bi bilo dobro za Srbiju", kazao je Dinkić i dodao da "nikada i ni pod kojim uslovima" ne bi "sedeo u Vladi sa Nikolićem i (Aleksandrom) Vučićem.

2024 © - Vesti online