Utorak 08.02.2011.
17:17
Vestionline

Jugoslovenstvo pred mladim Beograđanima

Gosti tribine su: Mila Turajlić (rediteljka filma "Cinema Komunisto“), Ivana Kronja (filmolog) i Srđan Milošević (istoričar), a urednice i voditeljke Irena Javorski, književni kritičar i Ivana Tabori, psiholog.

Na šestoj po redu tribini pričaće se o zajedničkoj prošlosti u okviru SFRJ - istorijskom kontekstu, dominantnom sistemu vrednosti, statusu umetnosti i načinu na koji danas možemo sagledavati ovaj istorijski period.

Gosti u interakciji sa srednjoškolcima pokušaće da odgonetnu na pitanja: Ko su heroji, a ko antiheroji?, Da li postoji nostalgija za jugoslovenstvom?, Da li je postojalo idolopoklonstvo? itd.

Tribina ''Jugoslovenstvo i jugoslovenski identitet'' je deo programskog ciklusa "dkcb.rs - Interakcija" u okviru Dečjeg kulturnog centra Beograd, čiji je cilj razvijanje slobodnog mišljenja i govora kod mladih.

Razgovor s mladima

 

Ciklus programa "dkcb.rs - Interakcija" funkcioniše kao niz interaktivnih tribina, koje se pre svega baziraju na razgovoru odabranog gosta i grupe mladih, uzrasta od 13 do 19 godina. Ovaj program, koji sadrži dva tematska ciklusa: Savremeno društvo i njegovi problemi i Kultura i savremena umetnost, održava se dva puta mesečno, kako bi omogućio mladima mesto gde će moći da iskažu svoja mišljenja i stavove na najdirektniji način.

 

Tribinama je do sada prisustvovalo ukupno oko 500 srednjoškolaca.

2024 © - Vesti online