Utorak 08.02.2011.
18:10 >> 18:44h
Vestionline

Gradi se gasovod do Raške oblasti

Škundrić je, posle potpisivanja sporazuma o saradnji, koji uključuje i taj projekat, sa slovačkim ministrom privrede Jurajem Miškovom, rekao da bi do kraja ove godine trebalo da bude završen kompletan projekat gasovoda, potpisan ugovor i obezbeđena sredstva kako bi on bio završen do kraja 2013.

Juraj Miškov i Petar Škundrić

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović precizirao je da će tim projektom, orijentacione vrednosti oko 45 miliona evra, biti gasifikovan i Kopaonik, kao veliki turistički centar, a da će biti omogućene dovoljne količine gasa i za potencijalne grinfild investicije na tom području.


Gasovod visokog pritiska biće dužine 67 kilometara, sa cevima prečnika 273 milimetra, a 54 kilometra cevi prečnika 219 milimetara, precizirao je Bajatović.

Cevi na putu za Rašku oblast

On je dodao da slovački konzorcijum već ima iskustva u tim poslovima, razvijenu tehnologiju, a ta država će dati i finansijsku podršku projektu gasovoda prema Novom Pazaru i Tutinu.


Slovački ministar Miškov ocenio je da današnji sporazum predstavlja samo početak dubljih ekonomskih odnosa dve zemlje i dva naroda.

2024 © - Vesti online