Utorak 08.02.2011.
11:08
Vestionline

"Nisam pogrešio što sam ostao"

Žigić postiže gol

Činjenica da menadžer Birmingema Aleks Mekliš nije želeo da ga se odrekne, iako se pričalo o tome da ne uspeva da se privikne na Premijer ligu, kao da je bila dodatni motiv visokom napadaču da još više učvrsti pozicije u timu.


"Prezadovoljan sam zbog gola, ali još više jer smo savladali direktnog rivala u borbi za opstanak. Jeste, slali su me nazad u Santander, međutim pokazao sam da zaslužujem dres Birmingema, pao mi je veliki teret s leđa. Nadam se da je ovo nagoveštaj mojih još boljih partija", kaže Žigić za "24 sata".


Sigurno da našem igraču mnogo znači i podrška menadžera Mekliša, kome poverenje pokušava da uzvrati u svakom meču.

"Moje vreme u Birmingemu tek dolazi, radim punom snagom, dajem sve od sebe. Kako sam zatresao mrežu Vest Hema? Larson je odlično video da sam umakao čuvaru, a bez obzira što me je gurao, uspeo sam da jako udarim loptu koju nije mogao da stigne golman Grin", rekao je Žigić.


Džonson: Rekli smo mu da krene da ruši

 

Defanzivac Birmingema Rodžer Džonson je oduševljen igrama srpskog reprezentativca, a otkrio je da su saigrači popularnom Zigiju poručili da je vreme da postane “zver na terenu”.

“Stalno mu govorimo da bude agresivniji. On je ogroman momak, trebalo bi da ruši sve oko sebe”, rekao je Džonson.

A na tribinama stadiona Vest Hema, osim oduševljenja gostujućih navijača i srpska zastava u njihovim rukama.

"Vole me ovde, cene moju borbenost, požrtvovanost, sav se dajem za dres kluba koji nosim. Tako je i kad mi nije išlo dobro, tako je i sada. Evo, sada sam njihov ljubimac, vratilo mi se ono što sam ranije promašivao, posrećilo mi se u finišu jer je domaćin mogao do boda, ali je pred kraj pogodio stativu", rekao je Žigić.


Zbog crvenog kartona protiv Bugarske Žigić sutra neće igrati za Srbiju u Tel Avivu.

"Pauza će mi dobro doći da odradim još neki trening, da popravim fizičku spremu jer je tempo u Premijer ligi ubitačan. Pred nama je bitka za opstanak, ali i borba za trofej u finalu Karling kupa protiv Arsenala", istakao je Žigić.

2024 © - Vesti online