Ponedeljak 07.02.2011.
14:53
Vestionline

DSS: Zašto Nikolić nije pomenuo Kosmet!?

Da li Kosmet ima alternativu: Petar Petković
 



"Tomislav Nikolić je na mitingu i u medijskim nastupima jasno rekao da neće sarađivati sa DSS, ali nije eksplicitno rekao da ne može sarađivati sa Borisom Tadićem i DS. Šta nam preostaje drugo nego da mislimo da će vlast da formira sa DS", rekao je Petković na konferenciji za novinare.


On je ocenio da nema svrhe za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora ako će se nakon njih nastaviti politika "EU nema alternativu" i dodao da su Srbiji potrebne suštinske promene u politici, javljaju beogradski mediji.


Na pitanje da li DSS sada razmišlja o promeni stava prema NS zbog učešća te stranke na mitingu, Petković je odgovorio da je "Ilić izabrao svoj put".
"On je bio na mitingu, na kome mi nismo, tako da vam je sve jasno", rekao je Petković.


Portparol DSS je ukazao da je poruka mitinga, koji su SNS i NS organizovale pre dve dana u Beogradu, da se "naprednjaci neće baviti vlašću, već da samo traže izbore", što, prema njegovoj oceni i to "govori da će nakon njih SNS formirati vlast sa DS".


Petković je lideru naprednjaka "zamerio" i što tokom skupa nije pomenuo Kosovo i Metohiju, kao i što nije izneo nijednu primedbu na račun EU, koja, kako smatra, preko Euleksa Srbiji otima južnu pokrajinu.

On je dodao da ta stranka ipak podržava svaku akciju koja može da dovede do raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer je situacija u zemlji katastrofalna, ali da je odluka o tome "u rukama koalicije koja se bahato ponaša".

2024 © - Vesti online