Ponedeljak 07.02.2011.
10:00
Vestionline, Beta

Grin Bej Pekersi osvojili NFL titulu

Ekipa iz Grin Beja odlično je počela utakmicu i u drugoj četvrtini došla do prednosti od 21:3. Ipak, u nastavku utakmice Picburg je uspeo da se vrati i smanji na 28:25.

Dileme oko pobednika dva minuta pre kraja utakmice rešio je Mejson Krosbi koji je svojoj ekipi doneo tri nova poena i najavio veliko slavlje.

Pekersima je to prva šampionska titula posle 14 godina, a ukupno 13. u istoriji kluba. Za najkorisnijeg igrača popularnog Superboula izabran je kvoterbek Pekersa Eron Rodžers.

Glavni trener šampiona Mekarti dobio je hladan sok za vrat

Utakmica Grin Bej-Picburg odigrana je na stadionu ekipe Dalas Kaubojsa pred oko 100.000 gledalaca.

Stručnjaci su pre meča bili saglasni u oceni da obe ekipe imaju podjednake šanse za trijumf. Ipak, predvođeni Aronom Rodžersom (tri pasa za tačdaun) Grin Bej Pekersi su pokazali da su ove sezone imali najbolju i najmoćniju ekipu i uspeli su da osvoje četvrti Superboul, 13. u istoriji.

"Čelični" iz Pitsburga su osvojili dva prstena u poslednjih pet sezona ali im ni to iskustvo u ovakvim mečevima nije pomoglo protiv veoma motivisanih igrača iz Grin Beja.

"Maštao sam o ovakvom momentu dok sam kao dečak gledao Džoa Montanu i Stiva Janga. Pokazali smo karakter, snagu, zajedništvo i svi momci su ovo zaslužili", rekao je Rodžers.

2024 © - Vesti online