Nedelja 06.02.2011.
18:32
S. Lalić - Vesti

Rumljanin pod zaštitom Anđeline Džoli

- Pre četiri godine bio sam u jednom budimpeštanskoj producentskoj kući. Kad je Anđelina baš preko te kuće tražila glumce koji govore srpski, oni su me pozvali.

Uspešno sam prošao kasting i deset dana kasnije su me obavestili da sam dobio ulogu u tom filmu - priča 30-godišnji Rumljanin.

GLUMIO POKERAŠA: Vladimir Grbić

- Odala mi je tajnu da je odmah pokazala prstom na moju fotografiju. Rekla je svojim asistentima: To je on!

Dobio sam ulogu policajca, igrača pokera koji pobeđuje u partiji posle koje sledi eksplozija bombe. U tom metežu zbrinjavam ranjenike. Tri dana sam smo snimali bez prestanka.

Bred Pit, Nikola Đuričko i Anđelina Džoli

Velika zvezda je prema Vladimiru bila prilično blagonaklona.


- Pohvalila me je, rekla mi je da sam profesionalac koji poseduje prirodnu ležernost što će mi otvoriti vrata budućih projekata. Nisam neskroman, ali moram da kažem da sam ušao u njenu evidenciju i za buduće filmove.

Svi članovi ekipe su bili veoma ljubazni. Anđelina je veoma pristupačna, komunikativna i prijatna osoba. Nijednog trenutka nije pokazala ni zrnce nadmenosti. Isti je i njen muž Bred Pit.


Kad mu je objašnjavala šta očekuje od njegove uloge, Anđelina je upitala Vladimira šta će popiti:

- Bio sam malo zbunjen, a kada mi je pored ostalog ponudila i desertno vino, nadaleko čuveni bermet iz Sremskih Karlovaca, bio sam iznenađen. Pitao sam je da li ga je probala. Rekla mi je da jeste i da je oduševljena bermetom. U razgovoru je bila vrlo otvorena i spontana. Pohvalila je moj engleski.

Rekla mi je da čula dosta o staroj Jugoslaviji, da je to bila prelepa država i da dolazak na naše prostore smatra velikim profesionalnim izazovom. Zadovoljna je saradnjom sa srpskim glumcima, kaže da smo svi dobri ljudi. Tokom boravka u Budimpešti nisam primetio ekscentrično ponašanje, niti se ponašala kao razmažena zvezda. Obara svojim šarmom i dobrotom - oduševljen je Vladimir.


Mada je najviše vezan za pozorište, njegova prva ljubav je bio film. Smatra da se najveća popularnost stiče na televiziji.


- Imao sam prilike da to osetim jer sam do sada uradio četiri reklame. Kad se pojavite na malom ekranu, odmah svi znaju za vas.


Od glumačkog posla u Srbiji može da se živi, a za normalan život je neophodno raditi sa strane.


- Angažovan sam u svim predstavama u Subotičkom pozorištu. Što se tiče filma i televizije, nikada niste sigurni kada će se pojaviti neka uloga. Ipak, verujem u neko novo čudo poput role u filmu Anđeline Džoli.
 

Čekajući "Simptome"


Vladimir Grbić ima brojne nagrade. Na 54. festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine za ulogu u predstavi "Lažni napad - pogrešna odbrana" dobio je priznanje za najboljeg mladog glumca. Po oceni subotičke pozorišne publike, četiri puta je bio glumac sezone. U pozorištu upravo priprema komad "Simptomi" reditelja Filipa Markovića.

2024 © - Vesti online