Sreda 21.10.2009.
11:26
Vestionline

Hidink želi četvrti put na Mondijal

Holanđaninu je 1998. godine to pošlo za rukom sa reprezentacijom svoje domovine, a zatim 2002. i sa domaćinom takmičenja Južnom Korejom. Poslednji put Hidink je otišao na Mundijal 2006. sa Australijom, a novu priliku imaće u dvomeču baraža sa Slovenijom.

"To bi bio veliki uspeh, pre svega za Rusiju, ali i za mene lično. Dodeljena nam je uloga favorita, ali to neće ništa značiti kada utakmica počne. Slovenci su odigrali nekolicinu odličnih mečeva tokom kvalifikacija, ali mislim da je kvalitet na našoj strani i da ćemo se plasirati u Južnu Afriku", rekao je holandski stručnjak.

Iako do Južne Afrike moraju preko vicešampiona sveta, Irci su zadovoljni što su izvukli "galske petlove“. Selektor Irske, Italijan Đovani Trapatoni, tvrdi da odlično poznaje snagu "trikolora", ali i njihove probleme, i veruje da je njegovom kolegi na klupi Francuske Rejmonu Domeneku preselo kada je video da su im rivali zeleni.

"Svestan sam da je Francuska odlična reprezentacija, ali i da imaju veliki broj problema, koje su i pokazali tokom kvalifikacija. Zadovoljan sam žrebom, a mislim da moj kolega Domenek nije želeo ovakav rasplet. Ubeđen sam da je želeo da izbegne Irsku, što bih i ja mislio da sam na njegovom mestu. Nakon mečeva sa Italijom shvatio sam da imamo kvalitet da odemo u Južnu Afriku i verujem da ćemo biti učesnici Svetskog prvenstva", rekao je Trapatoni.

Utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Mondijal u Južnu Afriku igraju se 14. i 18. novembra.

Žreb za fazu po grupama Svetskog prvenstva održaće 4. decembra u Kejptaunu, gde će se reprezentacija Srbije najverovatnije naći u drugom šeširu.

2024 © - Vesti online