Nedelja 06.02.2011.
15:27
Vestionline

Većina prosvetara ipak nastavlja štrajk

Tomislav Živanović

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" odlučio je u nedelju da nastavi štrajk skraćenjem časova na 30 minuta i da ne potpiše protokol s Vladom Srbije i ostalim sindikatima, rekao je predsednik tog sindikata Tomislav Živanović.

Živanović je naglasio da "Nezavisnost" neće potpisati protokol, prema kome je predviđeno da zaposlenima u prosveti budu isplaćene zaostale jubilarne nagrade i otpremnine, koji su u petak uveče sa vladom potpisali predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije.


"Protokol nije jasan i nema preciznog dogovora o povećanju zarada prosvetnih radnika", istakao je Živanović posle sastanka Glavnog odbora sindikata.


On je dodao da su članovi "Nezavisnosti" spremni da iniciraju dalje pregovore sa vladom i pred Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova.
Sindikat "Nezavisnost" ima 480 škola u svom članstvu.

Sindikat radnika u prosveti poništava protokol

 

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je u nedelju uveče da je, posle konsultacija sa sindikalnim organizacijama škola i članovima sindikata škola koje su nezadovoljne potpisanim Protokolom, doneo odluku da nastavi štrajk.

 

Pozivamo članstvo da od ponedeljka nastavi štrajk, održavajući časove u trajanju od 30 minuta, a o donošenju Odluke o poništenju Protokola odlučiće RO SRPS u najkraćem vremenskom periodu, navodi se u saopštenju.

I Unija sindikata prosvetnih radnika nastavlja štrajk


Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je da nastavi štrajk i da zatraži smenu ministra prosvete Žarka Obradovića, izjavio je u nedelju predsednik tog sindikata Leonardo Erdelji.


Erdelji je na konferenciji za novinare u hotelu "Palas" pročitao saopštenje Unije u kojem stoji da će taj sindikat pokrenuti peticiju za smenu ministra Obradovića i da će sredinom iduće sedmice biti organizovan protestni skup u Čačku, prvi u nizu.


Prema njegovim rečima, Unija ne prihvata da da potpiše Protokol s Vladom Srbije prema kome je predviđeno da zaposlenima u prosveti budu isplaćene zaostale jubilarne nagrade i otpremnine, koji su u petak uveče sa vladom potpisali predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije.


U saopštenju je naglašeno da je "jedini krivac za štrajk Ministarstvo prosvete". Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije ima 620, a sindikat "Nezavisnost" 480 škola u svom članstvu.

2024 © - Vesti online