Nedelja 06.02.2011.
14:50
Vestionline

SNS: Miting pokazao evropsko lice Srbije

Nebojša Stefanović

Broj učesnika mitinga predstavlja tek jednu desetinu ljudi koji su želeli da u subotu budu u Beogradu i koji žele promene u Srbiji, rekao je Stefanović je na stranačkoj konferenciji za novinare.


Prema njegovim rečima, sa mitinga su upućene poruke kako Srbija treba da se menja, uz manji broj ministara i poslanika, državnih sekretara i više ulaganja u poljoprivredu i energetiku, u drugačijoj klimi za investitore.


Stefanović je istakao da je miting opozicije bio organizovan na drugačiji način, na višem kulturnom, evropskom nivou političkog protesta, uz očekivanje da Vlada Srbije odgovoriti na isti način.

SNS-ovo evropsko lice Srbije

On je takođe ocenio da je odgovor vlasti na miting prebrz i unapred pripremljen.
"Videli smo u medijima da su odgovori predstavnika vlasti, kao da su već bili pripremljeni, bez obzira na poruke i sadržaj mitinga. Nadam se da je to samo prenagljena reakcija vlasti koja nije spremna na promene", rekao je Stefanović.

On je izrazio uverenje da će vlast shvatiti da su promene neophodne, jer više nema legitimitet kod građana i da će u narednih nekoliko nedelja pristati da sa SNS razgovara o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora.


Lider naprednjaka Tomislav Nikolić dao je rok vlasti od 60 dana da odgovorno postupi i usliši njihov zahtev, a prema oceni Stefanovića, vlada ne može ignorisati iskazanu želju i energiju građana za promenama.

Koalicija sa DS-om ne dolazi u obzir


Stefanović je odbacio mogućnost koalicije naprednjaka sa Demokratskom strankom, ako do vanrednih izbora dođe.


"Koalicija sa DS za nas se ne postavlja kao mogućnost, jer mi želimo da menjamo Srbiju. Ova vlast, na čelu sa DS, izgubila je legitimitet i siguran sam da građani hoće potpune promene u Srbiji", rekao je on.


Posle sledećih izbora, SNS će formirati Vladu Srbije bez DS i to će biti volja građana, poručio je Stefanović.

2019 © - Vesti online