Nedelja 06.02.2011.
08:52
Vestionline

"Cinema Komunisto" uskoro u bioskopima

Uskoro će domaća publika moći da pogleda dokumentarac u bioskopima
 

Posle premijernog i veoma uspešnog prikazivanja filma "Cinema Komunisto“, na nedavno održanom Festivalu dokumentarnog filma "Sedam Veličanstvenih“, domaća publika će već od 10. februara imati prilike da ovo ostvarenje gleda u bioskopima Ster Cinemas, Takvud i Roda Sinepleks u Beogradu, kao i u novosadskom bioskopu Arena Sinepleks.

U novije vreme, "Cinema Komunisto“ je prvi domaći dokumentarni film koji doživljava svoju bioskopsku distribuciju kod nas. Film je do sad uspešno bio predstavljen na svetskom festivalu dokumentarnog filma IDFA. Rediteljski prvenac Mile Turajlić je prošle sedmice osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film na "Trieste Film Festivalu“.

Ovaj 100-minutni dokumentarni film, koji je na premijeri svojom temom osvojio publiku, istražuje nastanak jugoslovenskog ‘Holivuda Istoka’, zlatno doba i propast Filmskog grada u Beogradu i način na koji je Titova ljubav spram filma i njegovo direktno učešće u produkciji stvaralo priču o Jugoslaviji na filmskom platnu. U njemu se kao sagovornici pojavljuju glumac Bata Živojinović, direktor "Avala filma“ Gile Đurić, dugogodišnji Titov kinooperater Leka Aleksandar Konstatinović, scenograf Veljko Despotović i drugi.


Film je nastao u produkciji "Dribling Pikčrs" iz Beograda, u saradnji sa "Intermedia Netvork" i "3K Prodakšn", a njegova realizacija je trajala više od 4 godine. Producent je Dragan Pešikan, montažer Aleksandra Milovanović, direktor fotografije Goran Kovačević.
 

2024 © - Vesti online