Petak 04.02.2011.
11:23
Vestionline

Deoničar Liverpula kupuje Romu

Vlasnik Rome, porodica Sensi, koja je još prošle godine najavila da će da proda italijanskog prvoligaša zbog finansijskih problema, očajnički traži kupca koji bi rimski klub izveo na pravi put.

Klub iz Rima spreman je za prodaju pošto je "Inikredit" banka preuzela kontrolu nad "rimskom vučicom" zbog duga od preko 400 miliona evra. Ponude za kupovinu Rome pristizale su u proteklih godinu dana sa svih strana planete, ali porodica Sensi nije bila zadovoljna ponuđenim partnerstvom.

Sada se u pregovore ušlo sa Di Benedetom, partnerom kompanije "Fenway Sports Group", koja ima udela u vlasništvu Livepula, a poseduje i čuveni bejzbol tim Boston Red Soks. Predstavnici Rome boravili su u Americi prehodnih dana posle čega su saopštili da je "američka kompanija predstavila prihvatljiv plan i najbolju ponudu do sada za preuzimanje kluba".

Bez obzira što se zna da je Roma uzimala kredite da bi igračima isplaćivala plate, klub se odlično drži u Seriji A gde posle 23 kola zauzima peto mesto sa 39 bodova, devet manje od lidera Milana.
 

2024 © - Vesti online