Petak 04.02.2011.
04:52 >> 07:39h
Beta, Vestionline

Video: Policija u Egiptu kombijem gazi demonstrante!

Nemontirani trenuci ubilačke vožnje policije počinju od 48 sekunde snimka.

  

Mubarak: Posle mene - haos

Hosni Mubarak

Predsednik Egipta Hosni Mubarak rekao je u Kairu da mu je dozlogrdilo da bude šef države i da želi da odmah podnese ostavku, ali da ne može jer se boji da će zemlja potonuti u haos.

Mubarak je u intervjuu datom novinarki američke televizijske mreže ABC Kristijan Amanpur u predsedničkoj palati u Kairu rekao i da je osetio olakšanje kada je u ponedeljak uveče izjavio da se neće ponovo kandidovati.

Predsednik Mubarak je dodao da za nasilje nisu krive vlasti, već islamski pokret Muslimansko bratstvo. Antivladini protesti u Egiptu počeli su 25. januara, a do sada je u sukobima sa policijom i pristalicama vlasti poginulo više desetina ljudi, pri čemu je u poslednjim incidentima vojska okrenula tenkove na Mubarakove pristalice.


Napadi na novinare u Egiptu

 
Povređeni na sve strane...

Strane novinare i fotografe u Kairu su tukle pristalice predsednika Hosnija Mubaraka, a nekoliko destetina stranih izveštača privela je policija.

Egipatska vlada optužila je dopisništva da su naklonjeni demonstrantima koji traže ostavku predsednika. Među uhapšenima su dopisnicima Njujork tajmsa, Vasington posta i Al Džazire.

"Ovo je crn dana za Egipat i crn dan za novinarstvo. Egipat pokušava da stvori informacioni vakuum što ga svrstava rame uz rame s najrepresivnijim zemljama u svetu", rekoa je direktor Komiteta za zaštitu novinara Džoel Sajmon.

2024 © - Vesti online