Četvrtak 03.02.2011.
21:07
RTS

Nema dogovora, štrajk se nastavlja

Nema dogovora, štrajk se nastavlja
 

Sastanak predstavnika sindikata prosvete i premijera Mirka Cvetkovića, ministarke Diane Dragutinović i ministra Žarka Obradovića završen je bez dogovora.
 

Prosvetari će nastaviti štrajk, a razgovor sa predstavnicima Vlade nastaviće se u petak.
 

"Razgovori su bili konstruktivni i duboko sam ubeđen da će rešenje biti nađeno", rekao je Obradović nakon dvočasovnog pregovora sa predstavnicima sindikata.
 

Obradović je rekao da se traži rešenje koje neće ugroziti ekonomiju Srbije.
 

Ni na današnjem sastanku u Agenciji za mirno rešavanje sporova, sindikati i Ministarstvo prosvete nisu postigli dogovor. Sindikati su, kako kažu, očekivali da se o njihovim zahtevima "ozbiljno razgovara" sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.
 

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović rekao je da je Ministarstvo prosvete u Agenciju poslalo apsolutno neadekvatne predstavnike koji nisu nadležni za tražene zahteve.
 

Prema njegovim rečima, sva četiri reprezentativna prosvetna sindikata konačno su utvrdila zajedničke zahteve, prema kojima od Vlade traže 5,5 milijardi dinara, što je povećanje za oko 20 odsto.
 

Uoči razgovora, ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će u razgovorima sa predstavnicima sindikata prosvete polazna osnova Vlade Srbije biti njena ekonomska mogućnost.
 

Obradović je rekao da novca za zahteve prosvetara trenutno nema, a da četiri milijarde dinara o kojima je ministarka finansija govorila, predstavljaju projekciju mogućih prihoda u budžetu, ukoliko ekonomski tokovi budu kao poslednjih dana decembra i prvih dana januara.

2024 © - Vesti online