Subota 05.02.2011.
08:00
Vestionline, She.hr

Mrzite da kuvate? Evo rešenja!

Ništa lakše za spremanje: pasta i sos
 

 

Pasta i sos

Idealan obrok za hitne slučajeve. Gotovo je u svega desetak minuta koliko vam treba da skuvate testeninu. Ukusan sos različitih ukusa možete kupiti gotov i čuvati u frižideru ili napraviti vlastiti preko vikenda kada imate više vremena. Isprobajte naš recept.

Priprema: Skuvajte testeninu po izboru, pomešajte je s nekoliko kašika sosa, pospite parmezanom i gotovo!

Poželjno je da svaki drugi dan pojedete neku "tečnu" hranu

Supa od povrća

S vremena na vreme treba pojesti "nešto na kašiku", upozoravaju nas mame i bake. Mladi ljudi danas nisu skloni kuvanju supa pa spremaju često supe iz kesice ili ih potpuno izbacuju iz jelovnika. Međutim, vrlo je jednostavno spremiti vlastitu supu od povrća, a sve što preostane može se sačuvati za dan kasnije ili zamrznuti.

Priprema: Isecite povrće po izboru (npr. 100 g bundeve za jednu osobu) na kockice. Naseckajte manji luk i popržite ga na ulju, dodajte kockice bundeve i nalijte ih goveđom kockom otopljenom u litru vode. Ostavite da se kuva nekoliko minuta, posolite, pobiberite, pomešajte sa 50 g pavlake.

Ništa kao dobra porcija mesa

Brzinski odrezak

Dobro istucite komad mesa kako bi bio što tanji (što je odrezak tanji manje mu vremena treba da se peče). Isperite ga, obrišite, popržite s obe strane oko dva minuta. Začinite po želji. Kao prilog si za to vreme možete spremiti pirinač ili salatu, a preporučuje se i povrće koje možete lagano da propržite s belim lukom u maslinovom ulju, na primer isecite nekoliko paradajza i tikvica na kockice, ubacite ih u tiganj zajedno s maslinovim uljem, dva čena belog luka, grančicom timijana ili ruzmarina na deset minuta.

2024 © - Vesti online