Četvrtak 03.02.2011.
19:16
Fonet

Tači: Ostajem premijer!

Hašim Tači

"Dobio sam puno poverenje građana, imam ugovor sa građanima za naredne četiri godine. Neću prekršiti taj ugovor i ispuniću njihova očekivanja", izjavio je Tači posle potpisivanja sporazuma sa Evropskom komisijom o finansijskim ulaganjima.

Kako prenosi KiM radio, Tači je rekao da će uskoro početi zvanične razgovore sa potencijalnim partnerima za formiranje nove Vlade i sa predstavnicima političkih partija koje se zalažu za, kako je rekao, "konsolidaciju i izgradnju kosovske države".

Tači nije precizirao kada bi pregovori sa Beogradom mogli da počnu, ali je istakao da je formiranje novih institucija preduslov za taj dijalog.

"Nastavićemo da gradimo dobre odnose sa svim našim komšijama, uključujući i Srbiju, zarad bolje budućnosti, stabilnosti, mira, zajedničke saradnje, ispunavanja standarda i evropskih integracija", rekao je Tači.

"Formiraćemo institucije i izvršiti obaveze koje imamo prema građanima da bismo završili poglavlje sukoba i nerazumevanja između Kosova i Srbije“, dodao je on.

Tači je izrazio uverenje da će budući odnosi Kosmeta i Srbije biti dobrosusedski i da se otvora novo poglavlje saradnje i evroatlanskih integracija.

2024 © - Vesti online