Četvrtak 03.02.2011.
23:50
Mondo

Santana u julu u Beogradu

Beogradska publika će ponovo moći da uživa u predivnoj muzici ovog genijalca

Karlos Santana promovisaće svoj novi album "Gitar heven: D grejtest gitar klasic of ol tajm" (Guitar heaven: The greatest guitar classics of all time), objavljen u septembru prošle godine.

Spajajući rok, salsu i džez, Santana je sa svojim bendom postao popularan zahvaljujući jednom od najupečatljivijih nastupa na čuvenom "Vudstok" festivalu 1969. godine a posebno pesmi "Soul Sekrfajs" (Soul Sacrifice) objavljenoj na živom albumu sa tog festivala.

Prvi album "Santana" (1969) sa hitom "Ivl Vejz" (Evil Ways) prodat je u četiri miliona primeraka, ali je komercijalni uspeh počeo da bledi nakon odluke ovog gitariste da se više usmeri ka džezu.

Uprkos stalnim pohvalama kritike i uspešnog pojavljivanja na događaju "Lajv Ejd" (Live Aid) (1985), Santana je povratio raniji komercijalni tok sa albumom "Suprnačural" (Supernatural) (1999), sarađujući u singlu "Smut" (Smooth) sa pevačem Robom Tomasom iz benda "Mečboks Tventi" (Matchbox Twenty), i u "Maria, Maria" sa r'n'b duom "Product G&B".

Santana je član Rokenrol kuće slavnih, prodao je preko 90 miliona ploča i nastupio je pred više od 100 miliona ljudi. Osvojio je deset nagrada Gremi, uključujući rekordnih devet za trideset šesti album "Supernačural" (1999.). Album je do sada prodat u više od 25 miliona primeraka i osvojio je nagrade - album godine i pesma godine za singl "Smut".

Ugledni muzički časopis "Rolingstoun" (Rollingstone) proglasio je Santanu za 15. na listi "100 najvećih gitarista svih vremena".

Ulaznice od 3.100, 3.500, 3.900, 4.500 i 4.900 dinara mogu se naći na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, Ušće Shopping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Gigstiks...

Za članove fan kluba prodaja počinje od 4. februara i trajaće do 7. februara.

Regularna prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 7. februara.

2024 © - Vesti online