Četvrtak 03.02.2011.
06:09
Blic

Jovanović i Đelić koče rad Agencije za borbu protiv korupcije?

Božidar Đelić i
 Čedomir Jovanović
 

”Traženje informacije ne može biti nikakav pritisak”, ocenjuje lider LDP i tvrdi da ni na jedan način nije ugrozio položaj, autoritet ili bilo koje zakonsko pravo Agencije za borbu protiv korupcije i direktorke Zorane Marković.


- Odbor je konstatovao da pozivi i poruke koje su uputili javni funkcioneri Božidar Đelić i Čedomir Jovanović, odnosno osobe koje su se predstavile kao njihovi predstavnici, prevazilaze standarde interesovanja za podnete prekršajne prijave i da predstavljaju pokušaj zastrašivanja i nedozvoljenog uplitanja u rad samostalnog i nezavisnog organa - navodi se u saopštenju Agencije koja je upozorila da će ubuduće ”svaki sličan pokušaj za posledicu imati obaveštavanje nadležnog organa radi pokretanja zakonskog postupka”.


Čedomir Jovanović je naveo da je dostavljanje dokumentacije poverio svojim pravnim zastupnicima.


- Oni su najnormalnije pokušali da saznaju detalje i elemente nesporazuma koji je nastao, isključivo da bismo mogli da odgovorimo na pitanja medija koja smo dobili - kazao je Jovanović.


Međutim, Jovanović kaže da je reakcija Agencije bila neprofesionalna i da ”ona to sada pokušava da opravda neistinama o tome da je na njih vršen pritisak”. Iz kabineta Božidara Đelića kratko su saopštili samo da potpredsednik Vlade podržava rad Agencije.

2024 © - Vesti online