Četvrtak 03.02.2011.
01:12
Press

Đilas obezbedio voz za Tomu

Ovako bi trebalo da izgleda izraz zahvalnosti: Tomislav Nikolić
 

ŽS su tri dana pred miting otkazale naprednjacima 160.000 dinara unapred plaćeni prevoz, zbog, kako je objašnjeno, "niskih temperatura". U ŽS sada tvrde da je otkazivanje bilo privremeno, jer je sa gradom Beogradom postignut dogovor da ŽS jednu od garnitura "BG:voza" iskoristi za organizovanje vanrednog voza.


Nenad Stanisavljević iz Medija centra ŽS rekao je da je bilo planirano da prevoz za naprednjake čine kompozicije koje su u redovnoj vožnji, a da umesto njih u redovnu vožnju budu uključena putnička kola iz rezervi.


- Niske temperature su prouzrokovale kvarove na dotrajalim vagonima i morali smo to da nadoknadimo rezervama. Jedini razlog što smo otkazali ugovoreni prevoz jeste nedostatak voznih sredstava. Možda je malo nespretno rečeno da je ugovoreni vagon otkazan zbog niskih temperatura. Problem je mnogo složeniji, ŽS nemaju dovoljno vagona, najmanje 50, ali o tome niko ne govori - kaže Stanisavljević.


Na pitanje zašto nisu pre otkazivanja prevoza razmotrili sve mogućnosti, pa i da iskoriste „BG:voz", Stanisavljević kaže da su o tome odlučivala stručna lica.


- Verovatno se razmišljalo o prioritetima - kaže on.


Član predsedništva SNS Nebojša Stefanović kaže da ta partija nije ni od koga, pa ni od vlasti, tražila nikakvu pomoć.


- ŽS kaže da nam je prevoz otkazan zbog niskih temperatura i tehničkih problema. Znamo da su ti problemi zapravo politički, a vlast koja je shvatila šta je uradila brže-bolje je odlučila da nađe neko rešenje - ističe Stefanović.

2024 © - Vesti online