Sreda 02.02.2011.
16:36
Beta

Još jedan radnik zakucao ekser u ruku

Sakaćenjem ukazuje na težak položaj radnika: Zoran Bulatović
 


Bulatović, koji je 2009. godine odsekao deo malog prsta, danas je sebi zakucao ekser u ruku. Sinoć je isto učinio jedan od štrajkača preduzeća "Iskra metal" Halko Društinac.


"Nisam želeo da štrajkačima pružim samo verbalnu podršku, učinio sam isto što i Halko Društinac kako bih skrenuo pažnju javnosti na probleme radnika", rekao je Bulatović za agenciju Beta.


Društinac je juče najavio mogućnost da nastavi da se povređuje ako zahtevi štrajkača ne budu ispunjeni, odnosno ako ne dobiju zaostale plate.


"Ako bude trebalo, svaki dan ću zakucavati po jedan ekser, jer mi ne tražimo milostinju i pomoć, već naše teškom mukom zarađene pare", rekao je Društinac.


Invalidi rada i bivši radnici preduzeća "Iskra metal" štrajkuju zbog 20 neisplaćenih plata i razlike u ličnim dohocima od 1991. do 2003. godine.

Preduzeće je u stečaju od 2005. godine, a 2009. godine je privatizovano. Novi vlasnik preduzeća nema nikakve obaveze prema bivšim radnicima.


"Vlada Srbije je glavni krivac za naše probleme, duguje nam ukupno 31 milion dinara. Ako bude trebalo, svaki dan ću zakucavati po jedan ekser, jer mi ne tražimo milostinju i pomoć, već naše teškom mukom zarađene pare", rekao je juče Društinac.

Bulatović je nakon odsecanja prsta pretučen u Tekstilnom kombinatu "Raška" i prebačen na hitnu službu Zdravstvenog centra.

"Tuklo me je nekoliko ljudi, nogama i rukama. U jednom trenutku sam ostao i bez svesti", rekao je ada Bulatović i dodao da je pretučen zato što su na svetlo dana izašle mnoge malverzacije koje su činjene u Tekstilnom kombinatu "Raška".
 

2024 © - Vesti online