Sreda 02.02.2011.
15:56
Vestionline

Zašto NVO ćute o trgovini organima?

Nevladine organizacije u Srbiji ne zanimaju zločini nad Srbima
 

"Prosto nam je neshvatljivo da se niko iz civilnog sektora, nijedna od desetina nevladinih organizacija koje se u Srbiji bave kršenjima ljudskih prava ovim povodom nisu oglasile", saopštilo je to udruženje.


Udruženje navodi da smo "bezbroj puta do sada slušali njihova oštra reagovanja na zločine koji su počinjeni nad drugim narodima u regionu, ali su im sada, izgleda, ponestale žustre reči osude stravičnih zločina nad Srbima i nealbancima".

U saopštenju Udrženje ističe da se nada da će se "konačno saznati sudbina nestalih Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, a svi zločinci odgovarati za stravične zločine koje su počinili".


Tužioci Euleksa, saopštila je krajem januara Misija EU na Kosovu, otvorili su preliminarnu istragu o navodima iz izveštaja Martija o trgovini ljudskim organima, dok su prištinski zvaničnici negirali kompletan izveštaj.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope, sa 169 glasova za, usvojila je 25. januara Rezoluciju o nehumanom postupanju prema ljudima i nelegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, koju je predložio specijalni izvestilac Dik Marti.

2024 © - Vesti online