Sreda 02.02.2011.
14:49 >> 18:50h
Beta

Srpski navijači proterani iz Italije

Neredi srpskih navijača na stadionu u Đenovi
 

Navijači Strahinja Toljagić (24), Nenad Radović (30), Goran Stanić (25) i Vladimir Dedić (28) osuđeni su pred sudom u Đenovi na kazne zatvora između godinu i deset meseci i dve godine, ali im je kazna odmah zamenjena kaznom proterivanja iz Italije u koju neće smeti da uđu narednih pet godina, prenela je agencija ANSA.

Četvoricu navijača, koji su se od hapšenja 12. oktobra 2010. nalazili u istražnom zatvoru, italijansko pravosuđe je teretilo za nanošenje telesnih povreda i suprotstavljanje policiji.

Za vreme izgreda u Đenovi uhapšena su još četiri srpska navijača, među kojima i njihov vođa Ivan Bogdanov i njima će suđenje početi u martu.

Duel izmedu Italije i Srbije u kvalifikacijama za EURO 2012 prekinut je u sedmom minutu zbog divljanja gostujućih navijaca na stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi.

UEFA je zbog divljanja navijača kaznila Srbiju jednom utakmicom pred praznim tribinama, Fudbalski savez Srbije sa 120.000 evra, a meč u Đenovi registrovan službenim rezultatom 3:0 za Italiju.

Iz Đenove pravac u policiju

Četvorica huligana će po dolasku u Srbiju biti privedeni na saslušanje u policiju. Posle saslušanja, kome će prisustvovati i javni tužilac, biće odlučeno da li će i za koja krivična dela biti pokrenuti postupci protiv njih.


U tužilaštvu nisu mogli da preciziraju kada se očekuje njihova deportacija iz Italije, čiji su im pravosudni organi izrekli meru proterivanja iz zemlje i zabranu ulaska u narednih pet godina.

 

2024 © - Vesti online