Sreda 02.02.2011.
12:52
Vesti

Radujem se EP u Srbiji

Nikola Karabatić

"Mnogo mi znači to priznanje. Konkurencija je bila paklena, Danac Hansen je bio blizu, zato mi drago mi je što sam dao veliki doprinos osvajanju novog trofeja", rekao je Karabatić.

"Ovo je sjajna generacija francuskih rukometaša, čiji će uspeh malo ko ponoviti. Predivan je osećaj istovremeno držati svetsku, evropsku i olimpijsku krunu".


Francuska je u finalu SP savladala Dansku posle produžetaka - 37:35.

"Finale je zaslužilo visoku ocenu i zbog naše i zbog igre Danaca, bio je to pravi spektakl. Nismo ih potcenili, znali smo da neće biti lako, ali mislim da smo morali da pobedimo u regularnih 60 minuta. Nisam se uplašio kad su prvi put poveli, u produžetku. Bio sam sto odsto siguran da osvajamo zlato", istakao je rođeni Nišlija.


Kada već ne igra za "orlove", domaća publika će moći da uživa u njegovim majstorijama na EP 2012. Potom slede i Olimpijske igre u Londonu.

"Očekujem da trijumfujemo i na ta dva takmičenja. Posebno se radujem EP, na zimu u Srbiji. Voleo bih da zaigram u Nišu, čiji sam počasni građanin. Trijumf kod kuće bi za mene značio i više od same medalje", završio je fenomenalni levi bek. 

2024 © - Vesti online