Utorak 01.02.2011.
20:23
Vestionline

Poraz Hemofarma od Uniksa u Vršcu

Hemofarm izgubio sa pola koša razlike od Uniksa

Najefikasniji u domaćem timu Boris Savović sa 22 poena (3/4 za tri), a odlično mu je parirao Miljan Pavković koji je ubacio 19 koševa. U ruskom timu veoma raspoložen bio je Amerikanac Terel Lidej sa 28 poena (5-5 za tri), dok je Keni Mekarti dodao 14.

Hemofarm je bolje otvorio meč uz osam vezanih poena Savovića (8:1) i na startu stigao do osetnije prednosti. Ipak, iskusniji i mnogo kvalitetniji tim Uniksa brzo se rezultatski vratio u meč. U nastavku su udarne igle vršačkog tima bili Savović i Pavković, dok je na drugoj strani prosto nepromašiv bio Lidej.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do pet minuta pre kraja, kada su gosti stigli do najveće prednosti od šest poena razlike. Kod rezultata 76:70 na dva minuta do kraja, Riki Minard gubi loptu i potom pravi namernu ličnu. Pavković sa slobodnog bacanja, a potom Savović iz odbojke, vraćaju domaćina u igru.

Imao je Uniks prednost od 83:80 na 34 sekunde do kraja, ali je Hemofarm iz "trećeg" napada, trojkom Mladena Jeremića stigao do izjednačenja na 17 sekundi pre isteka meča. U narednom napadu Lidej koristi samo jedno slobodno bacanje, ali je Savovićev šut za pobedu završio na "obuču".

Hemofarm sada ima skor 1-2, a Uniks 3-0. Vrščani u narednom kolu gostuju Uniksu 15. februara, potom igraju u Zagrebu sa Cedevitom (22.02.) a u poslednoj rundi dočekuju špansku Gran Kanariju, 1. marta. Večeras se od 20 časova sastaju Cedevita (0-2) i Gran Kanarija (1-1).

Završni turnir Evrokupa u Trevizu

 

Završni turnir drugog po jačini klupskog košarkaskog evropskog takmičenja, Evrokupa, biće održan 16. i 17. aprila u italijanskom Trevizu.

 

Najbolje četiri ekipe u ovom takmičenju igraće u prelepoj dvorani "Palaverde" gde je domaćin ekipa Benetona iz Treviza.

 

Trevizo je četvrti grad u devet godina dugoj istoriji Evrokupa koji će biti domaćin ekipama u borbi za trofej u Evrokupu. Pre tog grada, najbolje timove su ugostili belgijski Šarlroa, italijanski Torino i španska Vitorija.

2024 © - Vesti online