Ponedeljak 30.11.2009.
15:08
Tanjug

Partizan kažnjen sa 15.000 evra

U saopštenju se navodi da je sudijska trojka navela čak sedam stavki zbog kojih je Partizan novčano kažnjen. Skoro sve primedbe koje su arbitri imali odnose se na bacanje papirnih rolni, što je prouzrokovalo više discpilinskih prekršaja - ubacivanje predmeta sa tribina na teren, odlaganje početka utakmice za nekoliko minuta, gađanje i pljuvanje sudija na poluvremenu, gađanje igrača Olimpijakosa Jotama Halperina.

Navijači "crno-belih" su nastavili sa ubacivanjem rolni na teren čak i nakon upozorenja trenera Partizana Duška Vujoševića, zbog čega je došlo do nekoliko kraćih prekida meča.

Na osnovu člana 5 Disciplinskog pravilnika Evrolige organizator je odgovoran za bezbednost i red u sportskom objektu i njegovom okruženju pre, za vreme i posle utakmice i snosi odgovornost za bilo koji incident. Na osnovu člana 36 istog pravilnika sve pomenute stavke se tretiraju kao ozbiljni prekršaji, koji se sankcionišu novčanom kaznom.

Partizan je istovremeno upozoren da će u slučaju da slični incidenti budu ponovljeni biti kažnjeni igranjem jedne utakmice bez prisustva publike, a kaznu od 15.000 evra mora da uplati u roku od 30 dana. 

2024 © - Vesti online