Utorak 01.02.2011.
13:13
Vestionline

Isaković: Loše stanje u srpskom rukometu

On tvrdi da je neuspeh na SP odraz lošeg stanja u rukometu i dodao da bi javnost trebalo da prestane da se zavarava da imamo tim za bolji plasman.

Mile Isaković

"Do pre nekoliko godina smo bili za borbu između petog i devetog mesta, sada smo za plasman od osmog do 12. To i rezultati potvrđuju. Pričaju da nam je reprezentacija puna sjajnih pojedinaca, ali na osnovu čega? Zato što igraju u Ligi šampiona? Ne znam ko daje ocenu kvaliteta, pa danas sve selekcije imaju igrače koji nastupaju u najboljim klubovima sveta, u najjačem klupskom takmičenju", rekao je Isaković.

On ne želi da se meša u taktike i sisteme selektora, jer smatra da je problem mnogo dublji.

"Trener uvek preuzima odgovornost, ali niko se ne pita kako on uklapa 18 ljudi i ćudi za dve, tri nedelje priprema. Izgubili smo mnoge utakmice u egalu, ali za taj jedan gol je potrebno između pet i deset godina rada svih struktura u savezu. Bez jake lige ne mogu da se ostvare rezultati, a niko ne želi da pipne u osinje gnezdo i da smanji broj klubova u domaćem šampionatu. Kakve veze ima česta promena selektora sa igračima? Odlika velikih igrača je upravo ta da mogu da se prilagode svakom sistemu. Kako im ne smeta kad menjaju klubove i trenere? Ne prilagođava se sudijama i protivnicima, već zamislima trenera", zaključio je Isaković. 

2024 © - Vesti online