Ponedeljak 31.01.2011.
13:42
Vestionline

Karabatić: Bilo je jako teško

Nikola Karabatić

Francuska je sinoć posle produžetaka savladala Dansku 37:35 i odbranila titulu osvojenu pre dve godine u Hrvatskoj. Francuzi su aktuelni evropski i olimpijski šampioni, a Karabatić je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) šampionata - ponovo.

"Još ne shvatam da smo svetski šampioni. To je tako lepo, predivno, neverovatno. Bilo je teško. Pobedili smo zahvaljujući našoj hrabrosti. Želeli smo da igramo produžetke. Nama je teško da dobijemo 10 minuta na nacionalnoj televiziji. Ovako smo bili dostupni gledaocima pred TV ekranima 10 minuta duže. Nije to mala stvar. Neka su nas ljudi malo duže gledali", rekao je uz osmeh Karabatić.

On je istakao da je finale bilo izuzetno teško.

"Vodili smo celu utakmicu i igrali dobro, a onda smo počeli glupo da gubimo lopte. Bilo nam je teško da se vratimo u meč pošto je Danska izborila produžetke. Oni su u dodatnih 10 minuta ušli s čovekom više na terenu. Morali smo da pronađemo način da se motivišemo. Međutim, bili smo izvanredni u produžecima", rekao je Karabatić i dodao da se ne seća šta je selektor Francuske Klod Onesta poručio igračima uoči početka produžetaka.

2024 © - Vesti online