Ponedeljak 31.01.2011.
09:33
Beta

Okončan pretres stana Mladićevog sina

"Ja se nalazim u stanu, gde je bio Darko, deca su otišla u školu i vrtić. Pretres je bio korektan, sve je bilo u redu i pretres se privodi kraju", rekao je Šaljić.

Pripadnici SAJ-a puštali samo stanare da uđu u zgradu
 

''Pripadnici kriminalističke policije pregledali su rokovnike, slike i druge predmete koji su ih interesovali, ali nisu ništa našli. Poneli su sa sobom samo hard disk, na kojem su dečje igrice, jer nisu mogli da ga do kraja pregledaju'', dodao je on.


Pretres stana Darka Mladića u beogradskom naselju Vidikovački venac sproveden je po nalogu tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića. Pretres je trajao pet sati, a pripadnici SAJ-a u uniformama sa perkrivenim licima, obezbeđivali su ulaz zgrade i puštali samo stanare.

Akcija je organizovana u potrazi za materijalima i dokazima koji bi ukazali na mesto skrivanja ratnog komandanta bosanskig Srba Ratka Mladića, rekli su u tužilaštvu.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić, pred Haškim tribunalom je optužen za genocid u Srebrenici, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjene tokom rata u BiH 1992-1995.

2024 © - Vesti online