Nedelja 30.01.2011.
22:56
Beta

Turci iznenađeni Radmanovićevom izjavom

"Iznenađeni smo budući da su na zajedničkoj pres konferenciji, koja je bila organizovana posle susreta Davutoglua i predsednika RS Milorada Dodika, na fontu bile postavljene tri zastave - zastava BiH, Turske i entiteta Republike Srpske", navodi se u saopštenju turske ambasade u Sarajevu.

Nebojša Radmanović
 

U saopštenju se navodi da je turski šef diplomatije, uprkos želji da se sastane sa Radmanovićem, izrazio žaljenje zbog nemogućnosti održavanja tog susreta u planiranom vremenskom okviru, budući da je razgovor koji je prethodno imao sa predsednikom RS bio sveobuhvatan i izuzetno detaljan i shodno tome trajao duže nego što je bilo planirano.

Iz turske ambasade još su naveli da je sa ovim stavom upoznat predsednik RS Milorad Dodik, koji je, kako je rečeno, naglasio da će celu situaciju preneti Radmanoviću. Iz Radmanovićevog kabineta juče je saopšteno da je sastanak sa Davutogluom otkazan pošto je turska delegacija kasnila više od sat vremena i jer je zahtevano da se iz sale za održavanje sastanka ukloni zastava RS.

2024 © - Vesti online