Ponedeljak 31.01.2011.
08:00
Vestionline, She

Kako da prikrijete nesavršenost

Korektor je pored pudera neophodan kao podloga
 

 

1. Ispod očiju

Za prikrivanje podočnjaka koristite korektor nijansu koja je svetlija od pudera. Ako vas muče natečene oči, neka boja korektora onda bude za nijansu tamnija od pudera.

2. Prikrijte vene i kapilare

Muče vas sitne vene i kapilari koji nalikuju mreži? Isprobajte korektor sa žutim tonom. Ova nijansa je odlična i za prikrivanje modrica.

3. Korektor ima rok trajanja

 

Nemojte upotrebljavati korektore starije od godinu dana. Proizvodi kojima je prošao rok trajanja predstavljaju pravo "skladište" prljavštine i bakterija koje mogu da uzrokuju infekcije na koži.

4. Hidrirajte kožu

Pre nego što nanesete korektor na kožu trebalo bi je pripremiti pomoću hidratantne kreme koja će omogućiti stvaranje glatke osnove. Dopustite koži da upije svu kremu, pa tek onda počnite sa prikrivanjem nedostataka.

5. Bez vidljivih prelaza

Nanesite korektor jagodicama prstiju ili četkicom, a zatim ga stopite s kožom pomoću malog trouglastog sunđera. Možete ga naneti ispod ili preko tekućeg pudera. Na kraju sve povezite i fiksirajte neutralnim puderom u prahu.

6. Ne preterujete s količinom korektora

Kada je u pitanju korektor počnite s vrlo malom količinom proizvoda. Ako ga nanesete previše, teško da ćete izbeći izgled lutke.

2024 © - Vesti online