Nedelja 30.01.2011.
13:08 >> 15:46h
Vestionline

Đoković: Trofej posvećujem Srbiji!

Opet u ljubavi - Novak Đoković i trofej Australijan Opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Australijan openu pošto je u finalu pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:3).

''Marej je moj veliki prijatelj i uvek mi je teško kada treba da igram protiv njega. Nadam se i čvrsto verujem da će i on jednog dana osvojiti gren slem titulu. Ovaj trofej je i zasluga građana Srbije, kojima darujem ovu pobedu. Takođe, posvećujem ga i narodu u Australiji koji je doživeo teške trenutke zbog velikih poplava. Nadam se da su dobili pomoć koju zaslužuju'', rekao je Đoković, doživevši ovacije publike na Rod Lejver areni.

Endi Marej posle finala na Australijan Openu mogao je da prizna samo jedno, da je Đoković u ovom trenutku bolji.

"Novače, čestitam ti na tituli koju si apsolutno zaslužio", bio je iskren Dejvis kup reprezentativac Velike Britanije i dodao veliku žal što ni u trećem pokušaju nije uspeo da osvoji jedan gren slem turnir.

"Zahvalan sam mom timu što je učinio sve kako bi stigao do finala i u njemu trijumfovao, jer nam je to i bio cilj. Nažalost ovog puta nisam uspeo, ali vratiću se ja ponovo, pa ćemo videti", poručio je Marej.

Đokoviću će osim titule i 2.000 ATP poena pripasti i novčana nagrada u iznosu od 2.200.000 dolara. Poraženom Endiju Mareju ide duplo manja suma novca. 

2024 © - Vesti online