Nedelja 30.01.2011.
05:52
Press

Ljajić: Građani, javite gde je Mladić

Ljajić: Dojave nisu glavni adut u potrazi za Mladićem...
 

Ljajić je za "Pres" rekao da je Srbija najveći broj obaveza prema Tribunalu završila zahvaljujući aktivnosti svojih bezbednosnih struktura.

"Nemam podatke o broju, ali dojave nisu glavni adut u potrazi za Mladićem... Ova akcija je trebalo da predstavlja dokaz spremnosti Srbije da kreira ambijent u društvu i da izruči preostale optuženike", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao i da je struktura ljudi koji se javljaju zbog navodnih dojava o Mladiću veoma različita i da ima i onih koji se jave samo da bi nekom naudili.

"Desilo se da je žena u Novom Sadu prijavila da njena komšinica u stanu krije Mladića. Kad je izvršen uviđaj, videlo se da su one u lošim odnosima i da je ona želela da naudi komšinici", rekao je Ljajić.

On je naveo i da Srbija ne treba da stupa u polemike sa haškim tužiocem Seržom Bramercom, jer bi u tom slučaju "unapred bila označena kao gubitnik".

"Jasno je da će se Bramercova reč više meriti nego naša. O svim njegovim sugestijama razgovaraćemo kada poseti Srbiju 21. februara. Suština nije šta ćemo i kako raditi, već da postignemo rezultat. A dokle god se Mladić i Hadžić ne nađu u Hagu, mi ćemo se suočavati sa jednom vrstom permanentnog političkog pritiska međunarodne zajednice na Srbiju", ocenio je Ljajić, koji nije želeo da procenjuje da li će se Mladić do kraja godine naći u Hagu.

2024 © - Vesti online