Subota 29.01.2011.
12:11
P. Živković - Vesti

Krstajić: Možemo da igramo i žmureći

Partizanovi fudbaleri otputovali su u petak popodne u Antaliju, gde će do 7. februara obaviti drugi deo priprema za prolećnu sezonu. Crno-beli će odigrati i četiri kontrolne utakmice, a prva je na programu već u nedelju protiv Dinama iz Bukurešta.

Mladen Krstajić i Miloš Bogunović

U Beogradu su puleni trenera Stanojevića radili na "sticanju snage" i šef struke je imao mnogo reči hvale na račun zalaganja svojih fudbalera. Sad je na redu deo koji bi crno-belima u svakom pogledu morao da bude mnogo lakši.


"Možemo i žmureći da se uigravamo, jer smo dugo na okupu i znamo šta Stanojević traži od nas", kaže Mladen Krstajić.

"Za nas je najvažnije da smo sačuvali tim od jesenas na okupu, tako da nam u tom slučaju pojačanja i nisu bila neophodna. Imamo prostora da igramo još bolje i verujem da će nam ovaj boravak u Antaliji pomoći da stignemo do te faze. Biće poželjno, jer želimo da odbranimo titulu".


Krstajić upozorava navijače da nikako ne obraćaju previše pažnje na rezultate prijateljskih utakmica.

"Prošle zime smo u Antaliji izgubili od Brašova, igrali nerešeno sa Hirošimom, ali smo na kraju osvojili titulu. Letos u Austriji se takođe nismo proslavili, međutim, kasnije smo otišli u Ligu šampiona i imali suverenu jesen u Srbiji. Naravno, da na svim mečevima želimo da pobedimo, ali imperativ u ovoj fazi priprema ne postoji".


Mladen Krstajić je krenuo na možda i poslednje zimske pripreme u karijeri.

"Planiram da na kraju sezone završim karijeru, ali ajde da o tim stvarima pričamo u maju mesecu", kroz osmeh je poručio Krstajić. 

Trener srpskog šampiona Aleksandar Stanojević smatra da će njegov tim i bez pojačanja biti dovoljno dobar, a zanimljivo je da će pored "crno-belih" u Antaliji na pripremama biti i njihovi najveći rivali Crvena zvezda.

"Nema problema, ja pratim putem medija šta se dešava kod njih, ali neću ih gledati, to bi bilo neukusno. Što se tima tiče, ostao nam je isti...otišao je samo Boja. Ova ekipa ima dovoljno kvaliteta da odbrani titulu, bila je dominantna tokom jeseni i stekla pet bodova prednosti", podseća Stanojević.

Nema Davidova i Brašanca
Trener Stanojević je put Antalije poveo: Stojkovića, R. Ilića, Živkovića, Lazevskog, Kizita, Aškovskog, Krstajića, Stankovića, Jovanovića, Savića, Ostojića, Stevanovića, Miljkovića, S. Ilića, Petrovića, Smiljanića, Kamaru, Tomića, Babovića, Fejsu, Moreiru, Klea, Šćepovića, Ilieva, Bogunovića, Rosija i Kuška.
Izostali su Aleksandar Davidov (traži novi klub) i Darko Brašanac, koji se razboleo.

2024 © - Vesti online