Subota 29.01.2011.
08:38
Alo, Blic

Krmpotići prodavali Pink dok je Mitrović bolovao

Željko razočaran familijom

Kako piše današnji "Alo", "samo tri dana pošto je Željko primljen u KBC Bežanijska kosa, Milici (koja je u tom trenutku bila uz njega) je stigla poruka od sestre sledeće sadržine: 'Milice, našla sam Arapina da prodamo naše akcije na Avali'". Kada je Mitrović video poruku, šokirao se! Nije mogao da veruje da neko blizak njegovoj porodici koristi to što je on u bolnici i razmišlja o rasprodaji porodičnog imetka", rekao je izvor blizak porodici Mitrović, i dodaje da je još tada Željku pukao film, pa je rešio da otera od sebe sve one ljude za koje sumnja da ne rade u njegovom interesu.


Željko Mitrović je potvrdio da njegova svastika Lola Krmpotić više ne može da kroči u prostorije njegove televizije, gde je zvanično i dalje zaposlena.

 
"Odluka o zabrani pristupa Loli Krmpotić prostorijama 'Pinka' već je odštampana, ali ne i potpisana sa moje strane, jer ne želim da se neko samo sa otkazom izvuče iz ko zna kakvih krivičnih dela", izjavio je Mitrović.
 

U vrhu menadžmenta RTV Pink "Blicu" je rečeno da je Mitrović odavno "u problemu" sa pašenogom, još iz vremena osnivanja slovenačke podružnice "Pinka". Tada je, naime, na nagovor Krmpotića, na mesto prvog čoveka novoformirane televizije "Pink Si" postavljen Jure Zorčić, koji će kasnije, kako se ispostavilo, ojaditi Mitrovića za milione evra.

"Zlatko Krmpotić, suprug rođene sestre Milice Mitrović, imao je udela u velikoj proneveri novca na Televiziji Pink u Sloveniji", tvrdi izvor "Blica". On dodaje da je "Željko Mitrović pre godinu dana, kada je započet posao formiranja Televizije 'Pink Si', za koju je dobijena nacionalna frekvencija u Sloveniji, upravo na nagovor Krmpotića, kao prvog direktora te televizije postavio Jureta Zorčića".

"Mitrović je uskoro otkrio da je dobar deo novca namenjen razvoju 'Pink Si' prosto nestao bez traga. Posumnjao je u rad Zorčića i zbog toga lično angažovao Žarka Veličanskog za direktora projekta 'Pink Si', sa ciljem da uradi unutrašnju kontrolu i vidi gde nestaje novac. Veličanski je zatim otkrio prevaru tešku nekoliko miliona evra koju je počinio Zorčić. Kad je Mitrović saznao za prevaru, odmah je otpustio Zorčića i na njegovo mesto postavio Veličanskog", kaže izvor "Blica".


Veličanski je odavno Željkov čovek od poverenja koji je učestvovao u podizanju "Pink" sistema u BiH. Bio je sportski novinar i najverovatnije preko tih veza je povezan sa Krmpotićem, bivšim fudbalerom.

"Zorčić je radio za tabloid 'Direkt' i zabavljao se sa slovenačkom lepoticom Ines Mulej. Pošto je dobio otkaz na 'Pink Si', krenuo je u oštru kampanju protiv Mitrovića u tamošnjem tabloidu 'Požar'", rekao je izvor "Blica" iz vrha menadžmenta RTV Pink.

2024 © - Vesti online