Subota 29.01.2011.
16:50
S. Đurić - Vesti

Porodična trka ka Diseldorfu

Zajedničkim snagama do pobede na Eurosongu
 


- Okupili smo muzičku porodicu sa dugogodišnjim radom, koja iza sebe ima ime i dela od neprocenjivog značaja. Imamo porodičnu atmosferu, ali veoma takmičarskog karaktera. Za porodicu Kovač smo se opredelili zato što se kao muzičari potpuno razlikuju - rekla je Duška Vučinić-Lučić, pi-ar RTS-a.
 

- Iznenađen sam, ali zadovoljan što je izbor pao na tri autora. Nisam očekivao da će se neko setiti takve stvari i smatram da je interesantno da se angažuju otac i dve ćerke. To može da izazove razne reakcije, ali iako smo porodica potpuno različito stvaramo muziku. Već sam čitao u novinama kako ću da napravim lošiju pesmu kako bi moja starija ili mlađa ćerka pobedile. To su gluposti - kaže Kornelije Kovač.
 

On ističe da nema ništa protiv takmičenja sa ćerkama, kojima do samog izbora neće reći ni kojeg je pevača angažovao.
 

- Nisam čuo njihove pesme, ali ne znam da li su one slučajno u prolazu čule ono što ja spremam. Što se tiče izvođača, više sam pisao za muškarce i iskreno voleo bih da moju pesmu otpeva pevač, što ne znači da će tako i biti.  

Njegova najstarija ćerka Aleksandra otkriva da će u svojoj pesmi mešati različite muzičke stilove.
 

- Srbija treba da se predstavi snažnom pop pesmom. Evrosong za mene znači kvalitetnu pesmu i vrhunsku interpretaciju, jer se ovo takmičenje vraća u vreme '70-ih i '80-ih godina, kada je bilo kvalitetnih kompozicija, odličnih pevača, kada nije bilo cirkusa na sceni, što je dovodilo do pobede. Evrosong daje fantastičnu mogućnost da predstaviš svoju zemlju u Evropi. Moja pesma biće jedna lepa balada, a preferiram ženskog izvođača sa odličnim glasom - kaže Aleksandra.
 

Njena mlađa sestra Kristina pak smatra da ne postoji kalup za savršenu evrovizijsku pesmu.

- Trudim se da ne komponujem pesmu tipičnu za Evrosong, jer smatram da ne postoji model po kojem se pravi evrovizijska pesma. Želim da uradim nešto što će se dopasti i meni i publici. Poslednjih deset godina proširio se dijapazon muzičkih stilova na ovom takmičenju zbog učešća zemalja iz istočne Evrope koje su uvele etno zvuk i folklor.

Danas ne postoji klasična evrovizijska pesma i samim tim ne želim da se opterećujem na taj način. Pored sebe imam dva kompozitora koji vladaju svojom muzičkom disciplinom i ako ja nešto propustim, oni će to sigurno nadohnaditi. Inače, volela bih da angažujem pevačicu - kaže Kristina.

Bez obzira na to ko pobedi jedno je sigurno, svi će slaviti zajedno.

2024 © - Vesti online