Subota 29.01.2011.
02:10 >> 11:37h
Blic

Autobus sleteo s puta, povređena i trudnica

Iz, za sada neutvrđenih razloga, autobus izleteo sa puta i okrenuo se na bok
 

Portaprol vranjske policije Dragan Stamenković kaže da među povređenima nema životno ugroženih i da se uzrok nezgode utvrđuje.
 

"Nezgoda se desila u mestu Prevalac, na putu Vladičin Han-Vranje, na oko 10 kilometara od Vranja. Nakon sletanja sa kolovoza autobus se okrenuo na bok. U toku je uviđaj i utvrđivanje uzroka nezgode kao i stepena povreda putnika, rekao je Stamenković.
 

Svi povređeni su odmah prebačeni u Zdravstveni centar u Vranju gde im je ukazana lekarska pomoć.

"U toku je obrada i snimanje povreda. Pacijenti su uglavnom zadobili povrede grudnog koša, slabinskog dela, glave i vrata. Prema trenutnoj kliničkoj slici niko nije životno ugrožen. Jedna žena koja je u udesu izgubila svest je na posmatranju", rekao je dr Ljubiša Stojilković, specijalista urgentne medicine i načelnik urgentog odeljenja u Vranjskoj bolnici.

Dvoje od 15 putnika, koji su sinoć povređeni, zadržano je na lečenju u bolnici u Vranju, rekao je danas dežurni lekar na prijemnom odeljenju te bolnice.

"Dvoje povređenih pacijenta sa težim, ali ne i povredama opasnim po
život, prebačeni su noćas na odeljenje hirurgije, a ostali su otpušteni posle ukazane pomoći", rekao je dežurni lekar.
 

Prema podacima dobijenim iz vranjske bolnice, teške telesne povrede u sletanju autobusa zadobili su: G.D. (40), S.M. (28), D.M. (46), S.M. (60), Lj.T. (40), M.K. (29) i M.Z. (34), svi iz Beograda, J.K. (40) iz Pančeva, T.N. (30) iz Zrenjanina kao i M.Š. (67) iz Valjeva.
 

Povređeni su i makedonski državljani Lj.M. (46), M.M. (37), B.L.(53), M.Lj (30) i T.Z.(39), svi iz iz Skoplja.
 

Među povređenima je i jedna trudnica, ali niko nije životno ugrožen. Povređene su velikom brzinom zbrinule četiri ekipe Hitne pomoći iz Vranja.

2024 © - Vesti online