Petak 28.01.2011.
22:21
Vestionline

"Beneton" otvara fabriku u Nišu

Beneton džemperi iz Niša

Sporazum o otvaranju fabrike potpisaće u Nišu potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić, predstavnici kompanije "Beneton" i grada Niša u ponedeljak 31. januara, najavilo je danas Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

"Visina investicije iznosiće 43,2 miliona evra, a država će ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku", navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Beneton" planira da pokrene proizvodnju u objektima niške fabrike Niteks, a plan je da u Niš dovede i svoje dobavljače.

"Na taj način Niteks će ponovo postati vodeći tekstilni centar u Srbiji. Takođe, predviđena je i saradnja sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima 'Benetona'", navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je jedna od obaveza grada u poslu sa Benetonom da slobodna carinska zona bude proširena na lokaciju Niteksa.

"To jeste zahtev svih stranih investitora jer su većinom izvozno orijentisani investitori", rekao je Simonović.

Beneton je porodična kompanija osnovana 1965. godine i danas je jedna od najvećih u oblasti modne tekstilne industrije. "Niteks" je do 10. maja 2010. bio u vlasništvu biznismena Đorđija Nicovića, ali je Agencija za privatizaciju raskinula ugovor s obzirom na to da Nicović nije ispunio obaveze.

2024 © - Vesti online